Om/färdigheter

KAJSA EKSTRÖM

Skådespelare/Actor

Lite om mig


Jag har alltid vetat att det är skådespelare jag ska jobba som.

Jag spelade min första roll som sexåring på Hammarteatern, amatörteaterföreningen i Hallstahammar där jag växte upp. Det var den första i en lång rad av produktioner som amatör, men vi hade privilegiet att ha professionella regissörer och många av oss som var med i Hammarteatern då arbetar med teater på ett eller annat sätt idag.

Jag har som amatör bl a spelat Kanelbiten (regi Billy Nilsson) på en festival i Luleå och representerat Sverige på nordiska festivaler.


Efter gymnasiet studerade jag språk (franska i Frankrike, lingvistik på Uppsala Universitet) och teater på Herning Højskole i Danmark (och lärde mig danska på kuppen!). Efter ett par år i Stockholm blev det så till slut scenskoleutbildning på den fysiska scenskolan École Internationale de théâtre de Jacques Lecoq i Paris och jag kände att jag hittat hem! Andra året gick jag på systerskolan London International School of Performing Arts i London.


Efter utbildningen flyttade jag hem igen och har sen dess jobbat bl a på Stockholms Stadsteater, Teater Västmanland, Teater Västernorrland och Teater Pero.

Under 2011 skrev och regisserade jag en egen monolog, Måsar kan inte sjunga. Den blev en succé och har spelats runt om i Sverige sen dess och det kommer fortfarande in bokningar!


De senaste åren har jag bl a spelat Lika för lika på Romateatern, en monolog om Frida Kahlo på Teater Västernorrland, farsen Kuta och kör på Västmanlands Teater och två olika högstadieuppsättningar på Teater Pero och Teater Tre, Å andra sidan respektive #santenligtmej. Jag har även jobbat som regiassistent och gått en manusskrivarutbildning. En blandning jag gillar och hoppas kan fortsätta!

Färdigheter

  • Sång & Musik

Sopran. Visor, jazz, musikal, spelar piano, läser noter

  • Dans & Akrobatik

Jazz, modernt, argentinsk tango

Grunder i trapets, trampolin, golvakrobatik

  • Språk

Svenska, engelska, franska, danska

  • Övrigt

Clown, hel- & halvmask, improvisation

  • Körkort B
  • Född 1979